Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ - ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ

Ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές τριών περιοχών πραγματοποίησαν επιθεωρητές ελεγκτές της ΕΑΔ - Δεκαέξι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας πραγματοποίησαν το διήμερο 12 και 13 Ιανουαρίου οι επιθεωρητές ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να αξιολογηθεί η τήρηση των διαδικασιών για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Από τα αρχικά ευρήματα της ΕΑΔ δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία, ωστόσο σε δύο κλινικές της Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν συνολικά 16 εμβολιασμοί.

Ειδικότερα, στη Euromedica Γενική Κλινική, σύμφωνα με την ΕΑΔ, δεν πραγματοποιήθηκαν 13 εμβολιασμοί, λόγω μη ορθής καταχώρισης 11 ατόμων στην αρχική λίστα, ένας επαγγελματίας υγείας εμβολιάστηκε σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο, ενώ δεν προσήλθε ένα άτομο.

Στη Euromedica Κυανούς Σταυρός ένας εμβολιασμός αναβλήθηκε για τις 14.01.2021, ένας εμβολιασμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αλλεργίας, και ένας εμβολιασμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του ότι ο εργαζόμενος είχε δηλωθεί και σε διαφορετικό εμβολιαστικό κέντρο.

Οι επιθεωρητές ελεγκτές της ΕΑΔ πραγματοποίησαν ελέγχους σε 16 συνολικά ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας (Λητώ Μαιευτικό Γυναικολογικό και Χειρουργικό Κέντρο, Ρέα Γυναικολογική Κλινική, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο «Υγεία», Mediterraneo Hospital, Ιασώ, Μητέρα Ιδιωτική Γενική Μαιευτική Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική, Ιατρικό Αθηνών, Θεραπευτήριο Metropolitan General, Μητροπολιτικό Θεραπευτήριο Metropolitan, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, Γενική Κλινική Euromedica, Euromedica Κυανούς Σταυρός, Γένεσις Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική, Ολύμπιο Θεραπευτήριο- Γενική Κλινική Πατρών).

Τα στελέχη της Αρχής προχώρησαν σε επιθεώρηση των χώρων, ζήτησαν τις καταστάσεις των εργαζομένων και των λοιπών επαγγελματιών που συνεργάζονται με τους παραπάνω φορείς, τις καταστάσεις με τους προς εμβολιασμό επαγγελματίες, καθώς και τον ημερήσιο προγραμματισμό εμβολιασμών ανά εμβολιαστική γραμμή.

Συνολικός αριθμός εμβολιασθέντων:

•    Αττική         2.610 άτομα

•    Θεσσαλονίκη        845 άτομα

•    Πάτρα              75 άτομα

ΣΥΝΟΛΟ:    3.530 άτομα

Διαπιστώσεις κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου

Ολύμπιο Θεραπευτήριο Πατρών: Η διαδικασία καταγραφής των εμβολιασθέντων κατά την πρώτη ημέρα έγινε χειρόγραφα καθότι τα tablets παρελήφθησαν την επόμενη ημέρα.

Euromedica Γενική Κλινική (Θεσ/νικη): Δεν πραγματοποιήθηκαν 13 εμβολιασμοί, λόγω μη ορθής καταχώρισης 11 ατόμων στην αρχική λίστα, ένας επαγγελματίας υγείας εμβολιάστηκε σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο, δεν προσήλθε ένα άτομο.

Euromedica Κυανούς Σταυρός: Ένας (1) εμβολιασμός αναβλήθηκε για τις 14.01.2021, ένας (1) εμβολιασμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αλλεργίας, ένας (1) εμβολιασμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του ότι ο εργαζόμενος είχε δηλωθεί και σε διαφορετικό εμβολιαστικό κέντρο.

Μητροπολιτικό Θεραπευτήριο Metropolitan: Διαπιστώθηκε απόκλιση 21 ατόμων που εμβολιάστηκαν, μολονότι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα προς εμβολιασμό που τέθηκε υπόψη του κλιμακίου ελέγχου. Η ταυτοποίησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θεραπευτήριο Metropolitan General: Προσήλθε προς εμβολιασμό προσωπικό που είχε προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα εμβολιασμού.

ΙΑΣΩ: Λειτούργησαν 4 εμβολιαστικές γραμμές αντί 5 όπως είχε προγραμματιστεί.

ΡΕΑ Γυναικολογική Κλινική: Μικρή επιβάρυνση του συστήματος κατά τις μεσημεριανές ώρες, ωστόσο η διαδικασία κύλισε ομαλά.

Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο «Υγεία»: Ο αριθμός και τα στοιχεία των εμβολιασθέντων, όπως προκύπτουν από καταστάσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του φορέα, διασταυρώνεται με τα στοιχεία που είχαν εισαχθεί στο σύστημα.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι, σημειώνει η ΕΑΔ, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια παράλληλα με τη διασταύρωση της ορθότητας και της πληρότητας των στοιχείων που δηλώνονται στο κεντρικό σύστημα, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της διαδικασίας και να εντοπιστούν τυχόν περιστατικά που θα πρέπει να διερευνηθούν πιο διεξοδικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ