Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι τροχαίας για τους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος

Η τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός με γερανούς, περιπολικά και δίκυκλα προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος από τη Θεσσαλονίκη

Αστυνόμευση και πρόστιμα για τους οδηγούς που κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) προαναγγέλλει ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, με αφορμή την έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γέρμανος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός με γερανούς, περιπολικά και δίκυκλα προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος από τη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα προς τη Χαλκιδική και την Πιερία, ενώ βάρος θα πέσει στη ΛΕΑ. «Εάν χρειαστεί θα βεβαιώσουμε πρόστιμα σε όσους κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Θα δοθεί βαρύτητα, καθώς οι φίλοι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ευαισθησία. Εάν είναι κλειστή η ΛΕΑ δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει», τόνισε.

Η τροχαία Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, για όσους κινηθούν προς Χαλκιδική αλλά και στην εθνική οδό προς Κατερίνη για τους εκδρομείς που θα επιλέξουν τις παραλίες της Πιερίας. Παράλληλα, θα υπάρχει δύναμη στο δρόμο προς τον δήμο Θερμαϊκού καθώς τα τελευταία χρόνια ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται και οι κοντινές ακτές της Μηχανιώνας, της Περαίας και της Αγίας Τριάδας.

Ο κ.Γέρμανος, για μία ακόμη φορά, συνέστησε προσοχή στους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που βρίσκονται στο τιμόνι, καθώς αποτελεί τον τρίτο λόγο για τροχαία ατυχήματα, μετά την ταχύτητα και το αλκοόλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και να κορυφωθεί μέχρι αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι. Εκτιμάται δε πως θα είναι μαζική, καθώς είναι το πρώτο τριήμερο μετά την «καραντίνα» των προηγούμενων μηνών και τους περιορισμούς μετακίνησης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Περιπολικά και δίκυκλα θα βρίσκονται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών και Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, στην ΠΑΘΕ, στην Εγνατία Οδό κ.ά., ενώ ρυθμιστές τροχονόμοι θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους και εξόδους της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο) και Θεσσαλονίκης- Καβάλας (από το 11ο χλμ. μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης).

Την ίδια ώρα αυξημένη ζήτηση υπάρχει για δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκησή του, όπου χρειαστεί θα υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια για την κάλυψη των αναγκών, δεδομένων και των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τις μετακινήσεις των υπεραστικών λεωφορείων λόγω κορωνοϊού (πλήρωση θέσεων έως 50%).