Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο

Στην τελευταία συνέλευση του κατειλημμένου ΕΚΘ αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψης, που είχε πραγματοποιηθεί για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έληξε μετά από εννέα ημέρες η κατάληψη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο ΕΚΘ και έληξαν την κατάληψη, θεωρώντας πως «το εγχείρημα αυτό έχει κλείσει τον κύκλο της συμβολής του στη συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα για την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της τελευταίας συνέλευσης του Κατειλημμένου ΕΚΘ:

"Μετά από 9 ημέρες κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η συνέλευση αποφάσισε τον τερματισμό της, θεωρώντας πως το εγχείρημα αυτό έχει κλείσει τον κύκλο της συμβολής του στη συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα για την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν αυτοί, που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, συναντήθηκαν μέσα στις διαδικασίες, στις εκδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις, στις εξορμήσεις αντιπληροφόρησης και στις βάρδιες περιφρούρησης του κτιρίου, το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όσους και όσες ήθελαν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα, αλλά και να προσπαθήσουν να βρουν τα σημεία σύνδεσης του αγώνα του με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και με τους άλλους αγώνες που ξεσπούν αυτή την περίοδο.

Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολιτικών κρατουμένων, υγειονομικών, μουσικών, φοιτητριών, κατοίκων από τη Μεγάλη Παναγιά, πιστοποίησαν το ότι η κοινότητα των αγωνιζομένων μεγαλώνει και παρά τις πιθανές αντιθέσεις στο εσωτερικό της, αναγνωρίζει πλέον το ποιοι και ποιες είναι μαζί μας, στην από εδώ πλευρά του οδοφράγματος.

Με τον αγώνα αυτό να συνεχίζεται, μέσα σε συνθήκες όξυνσης της κρατικής καταστολής που έχει στραφεί εναντίον όχι απλά των αναρχικών, των κομμουνιστών ή του φοιτητικού κινήματος αλλά οποιουδήποτε μπορεί να βγει βόλτα σε ένα πάρκο, καλούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαμε σε επαφή αυτές τις μέρες:

Σε νέα ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 16.00 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής αλλά και σε διαρκή στήριξη όλων των κατειλημμένων σχολών, όλων των αγώνων, όλων των διαδηλώσεων αυτών των ημερών.

Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε!

Νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα

Νίκη στον αγώνα των φοιτητών και των φοιτητριών

Νίκη σε κάθε αγώνα της κοινωνικής βάσης"