Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα έπαιξαν μπάλα προς τιμήν του Ντιέγκο

Η διοργάνωση «Το Ποδόσφαιρο Ενώνει» έφερε κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες

Η 1η διοργάνωση «Το Ποδόσφαιρο Ενώνει» υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη.

Παρέστη και τίμησε με τη παρουσία της η Πρέσβειρα της Αργεντινής κα Maria Lucia Dougherty de Sanchez, καθώς η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αργεντινού ποδοσφαιριστή Diego Maradona.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από εκατό παιδιά, προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ανέλαβαν την πρωτοβουλία διοργάνωσης ποδοσφαιρικού τουρνουά παιδιών, προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το τουρνουά αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετο προς κάθε μορφή ρατσισμού και ταξικής διάκρισης.

Το τουρνουά διεξήχθη στο ΣΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.