Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένα βήμα πριν τη χρηματοδότηση το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Νέα Κρήνη

Υπεβλήθη στο ΕΠΑλΘ η πρόταση για το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης - Η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει περίπου 6,6 εκατ. ευρώ

Υποβλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα με τίτλο «Αλιευτικό Καταφύγιο Ν. Κρήνης».

Την προγραμματική σύμβαση είχαν υπογράψει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, Πάρι Μπίλλια.

«Κάναμε άλλο ένα βήμα για τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου και τώρα περιμένουμε την έγκριση για τη χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Το αλιευτικό καταφύγιο της Νέα Κρήνης αποτελεί μια νέα υποδομή λιμενικού έργου στον δήμο Καλαμαριάς. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ενδυναμώνει την υφιστάμενη δραστηριότητα της αλιείας και τις προοπτικές της νεανικής επιχειρηματικότητας του κλάδου, λόγω παράδοσης και γειτνίασης με τη θάλασσα. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάπλαση του μετώπου της παραλιακής ζώνης 6,5 χμ του δήμου Καλαμαριάς. Η νέα λιμενική υποδομή αποτελεί βασική κατεύθυνση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αναθεωρημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Καλαμαριάς.

Η κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου αναμένεται να κοστίσει περίπου 6.600.000 ευρώ.