Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Να μη συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση καλεί ο Ζ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Να μη συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την «αποτίμηση του 2020-21» και τη «συγκρότηση ομάδων και σχεδίων δράσης του 2021-22» καλεί ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και προκηρύσσει στάσεις εργασίας σε περίπτωση που διευθυντές ή προϊστάμενοι σχολείων καλέσουν συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23/10/2021, στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ εκφράστηκε η καθολική διάθεση των εκπαιδευτικών της Π.Ε. για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας, με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων Π.Ε. που ζητούν επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής, ενώ διαφωνούν με άλλες προτάσεις που στην ουσία οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην έμμεση εφαρμογή της αξιολόγησης.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι «στην κατεύθυνση αυτή και μέχρι να βγουν οι νέες αποφάσεις και δράσεις του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας:
• Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν σε καμιά συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την «αποτίμηση του 2020-21» και τη «συγκρότηση ομάδων και σχεδίων δράσης του 2021-22». Η προθεσμία άλλωστε γι αυτές τις συνεδριάσεις έχει λήξει με βάση την Υπουργική Απόφαση(αρ. 4 και 10) στις 30/9 και 10/10 αντίστοιχα και δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην Απεργία-Αποχή και άρα κανείς δεν νομιμοποιείται να τις συγκαλεί ξανά και ξανά συνεδριάσεις με το ίδιο θέμα.
• Για την περίπτωση σχολείων που παρά τα προαναφερόμενα, ο/η διευθυντής/τρια ή προϊστάμενος/η καλέσουν συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, κηρύσσουμε με βάση και τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης (18/10) Στάσεις Εργασίας 1.15-2.00μ.μ., για την Δευτέρα 25 και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου καθώς και 2ωρη Στάση Εργασίας για την Τετάρτη 27/10/2021».