Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έναρξη δωρεάν προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης απο τη Cisco

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου και θα διεξάγεται διαδικτυακά- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Την έναρξη του δωρεάν προγράμματος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με θέμα «Εισαγωγή στο διαδίκτυο των πραγμάτων» (Introduction to Internet of Things), στο πλαίσιο της Kedith Cisco Academy, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Η ίδια, σημείωσε πως «όχι απλώς όμορφες, γραφικές ή αρχοντικές, αλλά έξυπνες και καινοτόμες. Αυτή είναι πια η νέα τάση για τις πόλεις του μέλλοντος. Ο όρος 'smart cities' χρησιμοποιείται, για να χαρακτηρίσουμε πόλεις στις οποίες εφαρμόζονται καινοτόμα ψηφιακά συστήματα που αξιοποιούν στο έπακρον τις δυνατότητες που προσφέρει η χρήση του λεγόμενου 'Internet of Things' (ΙοΤ), ενός δικτύου ικανού να συνδέσει ταυτόχρονα δεδομένα, άτομα και αντικείμενα". «Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό, με την πιστοποίηση της Cisco, δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να κατανοήσει τη σύνδεση των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας με το διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και πώς είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι φιλοδοξούμε να καταρτίσουμε νέους ανθρώπους που θα συμβάλουν, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη μια έξυπνη πόλη».

Το πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από έξι ενότητες, θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου. Η παρακολούθησή του θα γίνεται διαδικτυακά σε χρόνο και ρυθμό που θα επιλέγει κάθε ενδιαφερόμενος/η, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παρακολούθησης είναι οι 20 ώρες. Οι εκπαιδευόμενοι/-ες θα έχουν πρόσβαση σε όλη τη διδακτέα ύλη (στην αγγλική γλώσσα) ηλεκτρονικά.

Μετά την επιτυχή συμμετοχή χορηγούνται βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion) και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (Digital Training Badge).

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι ενήλικες το επιθυμούν. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις για τη συμμετοχή ούτε όριο στον αριθμό συμμετεχόντων.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. (www.kedith.gr/cisco-academy/).