Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο στο στομάχι την Παρασκευή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.30 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

Στην ενημερωτική εκδήλωση- ημερίδα με θέμα «Καρκίνος στο στομάχι; Ας δώσουμε τη μάχη!» συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και η Γαστρεντερολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.30 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα Ποσειδώνας. Ο τρόπος διεξαγωγής της ημερίδας- εκδήλωσης θα είναι υβριδικός, με ταυτόχρονη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση στο κανάλι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο YouTube,   link: https://www.youtube.com/channel/UCGDyUe_mBGr9P11lrIHFknw.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, είτε ως διοργανωτής είτε ως συνεργαζόμενος φορέας, με στόχο τη διασφάλιση και την προαγωγή της υγείας των πολιτών της, όπως επισημαίνεται.

Η εκδήλωση στοχεύει στην άμεση και διαδραστική ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του στομάχου, ώστε οι πολίτες που θα συμμετέχουν να έχουν έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενημερωτικής δράσης, οι ιατροί του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΠΚΜ και της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγενείου θα είναι εκεί για να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τεθούν. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίζει η δημοσιογράφος της  ΕΡΤ3  Λέλα  Κεσίδου.

«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες της κοινωνίας που σχετίζονται με τη διαφύλαξη της υγείας του πληθυσμού. Στόχος μας είναι, μέσα από τη γόνιμη συνεργασία με το Σύλλογο "Αλέξανδρος Συμεωνιδης" και το νοσοκομείο Θεαγένειο, να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του καρκίνου του στομάχου και της θεραπευτικής αντιμετώπισής του», δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας.