Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση ξανά έξω από τη Μαλαματίνα - Δύο συλλήψεις (φωτο+vid)

Συγκέντρωση από απεργούς και αλληλέγγυους έξω από το εργοστάσιο - Δύο συλλήψεις για παράνομη βία, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Νέα συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι, στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας και αλληλέγγυοι.

Στο σημείο υπάρχει παρουσία της αστυνομίας, με τους εργαζόμενους να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διακρίνεται ένταση, ενώ αναφέρουν ότι έγινε χρήση χημικών. Παράλληλα έχουν σημειωθεί δύο συλλήψεις, που σύμφωνα με το ΠΑΜΕ είναι οι Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά και ο Άρης Μερκενίδης, πρόεδρος του σωματείου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Βορείου Ελλάδας. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατηγορούνται για παράνομη βία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «οι απεργοί στη "Μαλαματίνα" αγωνίζονται για το δίκιο τους, για τα δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία απάντησαν σήμερα το πρωί απλώνοντας ξανά όλο το δίχτυ καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων, με χημικά, με συλλήψεις, με την επιστράτευση απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Η Αστυνομία συνέλαβε ξανά τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της "Μαλαματίνα" και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Β. Ελλάδας και επίσης εργαζόμενο στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι στη "Μαλαματίνα" έχουν αποδείξει αυτούς τους μήνες ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω! Οι εργατικές - συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να δείξουν ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο ενεργά τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες της "Μαλαματίνα"».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:







Πηγή φωτογραφιών: 902.gr