Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ηχητικό μήνυμα από περιπολικά της ΕΛΑΣ - Μπαράζ ελέγχων από αύριο

Το νέο ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ που θα μεταδίδεται από τα περιπολικά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των ελέγχων για την προστασία από τον κορωνοϊό

Εντατικοποιούνται από αύριο οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία από σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο 3 του Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό.

Μετά τη μετάβαση της πόλης σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης και τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τα δύο νέα μέτρα (καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας) που τίθενται σε ισχύ από αύριο, η ΕΛΑΣ προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου, προκειμένου να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις και ο συνωστισμός.

«Επειδή η κατάσταση είναι δυναμική και οι συνθήκες μεταβάλλονται συνεχώς, τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛΑΣ αναπροσαρμόζονται. Από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, όπως σε πλατείες, σε χώρους όπου έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν συνωστισμός, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», δηλώνει στη Voria.gr ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, Α/Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Περιπολικά θα μεταδίδουν ένα νέο ηχητικό μήνυμα, με το οποίο θα καλούνται οι πολίτες να εφαρμόζουν τα νέα μέτρα, την καθολική χρήση μάσκας, την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και τον συνωστισμό σε ανοιχτούς χώρους. Το ηχητικό μήνυμα που θα μεταδίδεται από τα περιπολικα θα είναι σε τρεις γλώσσες, ελληνική, αγγλική και αραβική.

Διαβάστε: Πώς θα μετακινείστε τη νύχτα σε Θεσσαλονίκη και σε πορτοκαλί-κόκκινες περιοχές

«Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η κυκλοφορία από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί δεν επιτρέπεται. Παρακαλούμε αποφεύγεται τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ακολουθούμε τις οδηγίες – Μένουμε ασφαλείς», θα αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η τήρηση των μέτρων και όχι η επιβολή προστίμων ξεκαθαρίζει ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης. «Η ΕΛΑΣ είναι δίπλα στους πολίτες ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι βεβαιώσεις παραβάσεων είναι η έσχατη λύση», επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Την εντατικοποίηση των μέτρων από την Ελληνική Αστυνομία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τις προηγούμενες ημέρες κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε στείλει μήνυμα ότι «η ΕΛΑΣ δεν θα ανεχθεί τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των ειδικών».