Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Μέγαρο Μουσικής φωταγωγήθηκε για τα 200 χρόνια από το '21 (vid)

Εντυπωσιακή φωταγώγηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Θα προβάλλονται στους τοίχους του ονόματα Μακεδόνων αγωνιστών της Επανάστασης

Με μια εντυπωσιακή φωταγώγηση απόψε, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης στη Μακεδονία, εγκαινιάζοντας παράλληλα τον νέο εξωτερικό φωτισμό του κτηρίου.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη, πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή καθώς μετά από πολλά χρόνια φωταγωγείται η όψη του Μεγάρου, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο το παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, σε μια συμβολική ημερομηνία για την εκκίνηση της επανάστασης στη Μακεδονία, αποτίοντας, έτσι, φόρο τιμής στους πεσόντες αγωνιστές του '21.

Ο φωτισμός, όπως ανέφερε ο κ. Γακης, συμπίπτει και με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο τη Θεσσαλονίκη, που δειλά-δειλά υποδέχεται τους πρώτους της επισκέπτες.

Παράλληλα θα προβάλλονται στους τοίχους του Μεγάρου ονόματα Μακεδόνων αγωνιστών του 1821, και θα κυματίζει μια ψηφιακή ελληνική σημαία, μέχρι τις 19 Μαϊου.

Η αναβάθμιση του εξωτερικού φωτισμού έγινε με νέους λαμπτήρες led που έχουν μικρότερο ενεργειακό κόστος και μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 7.000 ευρώ.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου ενώ αναμένεται η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμισή του.