Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιάζει η χριστουγεννιάτικη Αριστοτέλους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον στολισμό

Μάγεψαν μικρούς και μεγάλους η πλατεία κι ο άξονας της Αριστοτέλους, που φωταγωγήθηκαν απόψε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το κουμπί, για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κυριαρχεί στην πλατεία Αριστοτέλους, πάτησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών.

Διαβάστε: Σε εορταστικό κλίμα η Θεσσαλονίκη - Άναψαν τα 350.000 λαμπιόνα στην Αριστοτέλους

Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο μέσον της πλατείας Αριστοτέλους κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, εξάλλου, διαμορφώνουν τα πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα. Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, που με τον εντυπωσιακό στολισμό του αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.