Skip to main content

Θεσσαλονίκη - «Μπάλλος»: Ανησυχία για τα ρέματα σε Βόλβη και Λαγκαδά

Οι δήμαρχοι Βόλβης και Λαγκαδά, λίγο μετά την μήνυμα από το 112, περιγράφουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περιοχές τους από την κακοκαιρία

Συναγερμός έχει σημάνει στους δήμους Βόλβης και Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη από νωρίς σήμερα το πρωί λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Αρκετά προβλήματα έχουν προκύψει και σε αρκετές περιοχές των δύο δήμων από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τις έξι στάλθηκε και ειδοποίηση από το 112 προς τους πολίτες των δύο δήμων για να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Διαβάστε σχετικά «Μπάλλος»: Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη

Έντονη είναι η ανησυχία στον δήμο Βόλβης να μην υπερχειλήσουν τα ρέματα. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στη Voria.gr η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχουν κατεβάσει πολλά νερά τα ρέματα και υπάρχει φόβος να υπερχειλήσουν.

«Έχουν πλημμυρίσει αρκετοί δρόμοι και έχουν προκύψει προβλήματα σε αρκετές περιοχές του δήμου», τονίζει ο ίδιος, σημειώνοντας πως προβλήματα εντοπίζονται στη Μικρή και τη Μεγάλη Βόλβη, στο Σχολάρι, στο Μελισουργείο, στη Νέα Απολλωνία, στο Φιλαδέλφιο, στον Σταυρό, στα Βρασνά και στην Ασπροβάλτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ανησυχία υπάρχει και για την παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος της Νέας Απολλωνίας όπου τα ρέματα έχουν κατεβάσει αρκετά φερτά υλικά αλλά και νερά και έχει ειδοποιηθεί η Τροχαία προκειμένου να διακόψει την κυκλοφορία. Επιπλέον, έχει κληθεί και η Πυροσβεστική για να ελέγχει την κατάσταση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λιάμας, τα φαινόμενα, παρά το γεγονός πως είχαν υποχωρήσει τις πρωινές ώρες, το μεσημέρι εντάθηκαν και οδήγησαν στις πλημμύρες.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία του δήμου παρέμειναν κλειστά, σήμερα, Παρασκευή. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διατρέξει κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός τον οποινδήποτε κίνδυνο.

Φόβοι να μην φτάσουν τα νερά στη δομή προσφύγων στα Λαγκαδίκια

Ως δραματική περιγράφει την κατάσταση και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης. Ο ίδιος μιλώντας στη Voria.gr σημειώνει πως δύο είναι τα σημεία που χρήζουν προσοχής: η περιοχή γύρω από τα Λαγκαδίκια, όπου και βρίσκεται η δομή προσφύγων αλλά και η κοινότητα Καλλινδοίων, και συγκεκριμένα το Ζαγκλιβέρι.

Ο δήμαρχος, που πραγματοποιεί αυτοψία στις περιοχές, τονίζει πως τα ρέματα υπερχείλησαν και σε ένα σημείο κοντά στα Λαγκαδίκια, χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα για το χωριό. «Το θέμα είναι να προλάβουμε για να μην φτάσουν τα νερά στη δομή προσφύγων στα Λαγκαδίκια», τονίζει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης Χαλασμός από την κακοκαιρία Μπάλλος στο Ζαγκλιβέρι: Αντλήσεις νερού και μεταφορά κατοίκων

Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι, δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο Ζαγκλιβέρι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται αντλήσεις νερού ενώ επιχειρούν και για τη μεταφορά ατόμων σε πιο ασφαλή σημεία.

Ο δήμαρχος σημειώνει, επίσης, πως λίγο μετά τις εξίμιση, τα φαινόμενα ξεκίνησαν να υποχωρούν.

Φωτογραφία: Lagadas.net