Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επίσημη πρώτη τη Δευτέρα για Λεκάκη-Οι επαφές με την αντιπολίτευση

Επαφές του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης - Τι θα αλλάξει στις συνεδριάσεις.

Επίσημη πρώτη την ερχόμενη Δευτέρα για τον Πέτρο Λεκάκη, ο οποίος, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Λεκάκης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στις 7 Μαρτίου, θα κληθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στις συνεδριάσεις μεταξύ της διοίκησης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. «Εγγυώμαι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει δημοκρατία. Ούτως ή άλλως στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας», δήλωσε λίγο μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος.

Ο κ. Λεκάκης τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε ένα μπαράζ επαφών και επικοινωνιών με τους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ήδη ο κ. Λεκάκης συναντήθηκε με τους επικεφαλής Γιώργο Ορφανό, Σπύρο Βούγια, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Μιχάλη Τρεμόπουλο, Κώστα Ξενόπουλο, Γιώργο Ρακά και Ιωάννη Νασιούλα. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τους Κατερίνα Νοτοπούλου, Βασίλη Γάκη και Γιάννης Κουριαννίδη, με τους οποίους όμως αναμένεται να έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Στόχος του νέου προέδρου είναι οι συνεδριάσεις να γίνουν πιο λειτουργικές για τους δημοτικούς συμβούλους και να μη τραβούν σε χρόνο έως τα ξημερώματα. Ο κ. Λεκάκης θα επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις συνθήκες λειτουργίας του συμβουλίου και για τους χρόνους.

Μια από τις πρώτες αλλαγές πάντως στις οποίες προχώρησε ο κ. Λεκάκης είναι ο χρόνος έναρξης των συνεδριάσεων, οι οποίες ξεκινούσαν στις 18.00 το απόγευμα, ενώ αυτή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επιστρέψει στις 16.00, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια επί διοικήσεως Μπουτάρη.