Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Δεύτερη μέρα εντάσεων στη Θεσσαλονίκη, αυτήν τη φορά μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την πορεία για την επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Μία ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά αποσπάστηκε από την πορεία κινήθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Αγίου Δημητρίου κάνοντας ρίψη πολλαπλών βόμβων μολότοφ και πυροτεχνημάτων από την πλαινή πλευρά του Τουρκικού προξενείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστη επί της οδού Ολυμπιάδος καθώς και μερικά επί της Κασσάνδρου ενώ αρκετοί κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επιχείρησε κατά κύριο λόγο στην οδό Ολυμπιάδος. Στους δρόμους βγήκε και ο Αίαντας.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 15 προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι η σημερινή πορεία, όπως και η πρωινή, γίνεται στη σκιά της εξέγερσης για τον Κώστα, τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.