Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Επεισόδιο με αντιεμβολιαστή σε κήρυγμα του Μητροπολίτη Βαρνάβα (vid)

«Αίσχος για τα εμβόλια», άρχισε να φωνάζει πιστός διακόπτοντας την ομιλία του Μητροπολίτη χθες στον ΙΝ της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία

Την αντίδραση ενός ατόμου προκάλεσε η αναφορά του Μητροπολίτη Νεαπολέως και Στραυρουπόλεως Βαρνάβα στα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια κηρύγματός του εχθές το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μητροπολίτη, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, υπήρξε ένα μεμονωμένο περιστατικό στην αναφορά του στα εμβόλια: «Κάποιος αντέδρασε, αλλά η Εκκλησία όλους μάς αγαπά και μας δέχεται. "Ησύχασε", του είπα, "ηρέμησε"».

 

Αναφερόμενος στο συμβάν κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό, ο Μητροπολίτης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όπως είπα και εγώ με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Γηροκομείου, έπρεπε να κάνω και το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους γέροντες αδελφούς μας, που είναι σεβαστά πρόσωπα, και εκεί ακούστηκε ένα άτομο να φωνάζει "αίσχος για τα εμβόλια" κ.ά.».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, σήμερα το ίδιο άτομο ήταν ξανά στην Εκκλησία, όπου ο ίδιος χοροστάτησε. «Σήμερα ήταν εκεί, ήρεμος, καλός, πρώτος καθόταν, ηρέμησε. Πρέπει να τους ποιμάνουμε όλους», επισήμανε.

Όπως έχει τονίζει ο Μητροπολίτης από την αρχή για τα εμβόλια, έχει ξεκάθαρη άποψη και την έχει εκφράσει δημόσια.

Ερωτηθείς για τον αν οι ιερείς ακολουθούν τις εγκυκλίους και τις οδηγίες της Ιεράς Μητρόπολης ανάφερε: «Πιστεύω πως ναι. Κοιτάω και εγώ και το ελέγχω. Όλα καλά».

Πηγή φωτογραφιών: vimaorthodoxias.gr