Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Απόπειρα ληστείας στη ΔΕΥΑΔΔ στη Χαλάστρα-Έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία(vid)

Οι τέσσερις δράστες φορούν κουκούλες και κρατάνε σιδερολοστό - Μπήκαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΔΔ. Αγανάκτηση του δημάρχου Δέλτα για την κατάσταση

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν άγνωστοι στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Δέλτα, που βρίσκονται στην είσοδο της Χαλάστρας.

Οι τέσσερις δράστες, με κουκούλες, όπως φαίνεται και στο video που παρουσιάζει η Voria.gr, μπήκαν στο προαύλιο και με γρήγορο βηματισμό πλησίασαν το κτήριο, ενώ ο ένας εξ αυτών κρατάει και έναν σιδερολοστό. Οι δράστες μπήκαν από ένα παράθυρο.

Εκτιμάται ότι η επίθεση σημειώθηκε βραδινές ώρες της 27ης προς ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου. Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στον χώρο, σπάζοντας τη τζαμαρία των γραφείων και αδειάζοντας τα γραφεία και τις ντουλάπες, στην προσπάθειά τους να βρουν πιθανότατα χρήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη, οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Η αστυνόμευση είναι ελλιπής, όταν το τμήμα είναι στη Σίνδο και εμείς είμαστε τόσο μακριά. Αυτοί μπήκαν μέσα έκαναν τη ζημιά μέσα σε πέντε λεπτά και εξαφανίστηκαν», σημείωσε ο κ. Σταματάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος άγνωστων δραστών η ΔΕΥΑΔΔ. Πριν από ένα μήνα είχαν χτυπήσει στον βιολογικό των Κυμίνων και την περασμένη Κυριακή τον βιολογικό της Χαλάστρας όπου οι δράστες αφαίρεσαν καλώδια και μεταλλικά αντικείμενα.

Αγανάκτηση του δημάρχου Δέλτα για τις επιθέσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή

Την αγανάκτησή του για τις επιθέσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στις περιοχές του δήμου Δέλτα εκφράζει, μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης. Μάλιστα για το θέμα αναμένεται να αποστείλει εκ νέου επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Κλιμακώνονται οι επιθέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σπίτια, όσο και σε σχολεία και δημοτικούς χώρους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Όπως ανέφερε, χρειάζεται να ενισχυθεί η αστυνόμευση στον δήμο. «Αν και παλαιότερα είχε εγκατασταθεί μια ομάδα αστυνομικών στον δήμο, φαίνεται ότι πλέον δεν αρκεί. Έχουμε συνεχώς επιθέσεις σχεδόν καθημερινά, ακόμα και σε σχολεία με τους δράστες να προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορούν», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.