Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχονται τα «Αλματάκια Ζωής» σε συνεργασία με παδικούς σταθμούς του δήμου

Το Άλμα Ζωής συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης και με ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής».

Το πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής» πραγματοποιεί για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης και με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως αναφέρει το Άλμα Ζωής, γνωρίζει ότι η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας σχετίζεται με τη γνώση, τις στάσεις για την υγεία και την ασθένεια, καθώς και με την προηγούμενη προληπτική συμπεριφορά. Επίσης, επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό από νεαρή ηλικία να λαμβάνουμε αξιόπιστη ενημέρωση για θέματα υγείας, να ξεκαθαρίζουμε φόβους και προκαταλήψεις που αναστέλλουν την υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας και να κινητοποιούμε τους νέους προς ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα «Αλματάκια Ζωής» αποτελούν ένα βήμα παραπέρα για το Άλμα Ζωής και αφορούν έναν πληθυσμό που ξεκινά από τα μικρά παιδιά και καταλήγει ως και την ταυτόχρονη έμμεση ενημέρωση των μαμάδων.

Στόχοι του Προγράμματος, σύμφωνα με το Άλμα Ζωής:

-Διαμόρφωση συμπεριφορών υγείας στα παιδιά, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν σε παράγοντες κινδύνου

-Απομυθοποίηση στερεοτύπων που εισπράττονται από το περιβάλλον και αλλαγή νοοτροπίας κατά την κρίσιμη διαδικασία της ανάπτυξης των αντιλήψεων και της οπτικής σε θέματα υγείας

-Προσέγγιση παράλληλα των μαμάδων, με τον πιο άμεσο τρόπο: το ίδιο τους το παιδί, μέσω διανομής ειδικού ενημερωτικού εντύπου με οδηγίες πρόληψης και επιπλέον εντύπου με οδηγίες για τον ακριβή τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού

- Προσέγγιση και των δασκάλων που εργάζονται και προσφέρουν την πολύτιμη συμμετοχή τους στη λειτουργία του Προγράμματος

Όλα αυτά πραγματοποιούνται χάρη στην πολύτιμη συμμετοχή των παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών που δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερό τους εαυτό, με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.
Το έργο μας  μέσα από τη δράση αυτή καταλήγει στις μαμάδες των παιδιών, οι οποίες λαμβάνουν από τα ίδια τους τα παιδιά ενημερωτικό υλικό, με τον τίτλο «Μαμά Σ' αγαπώ και Σε προσέχω» και επιπλέον έντυπο με πληροφορίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τους παράγοντες κινδύνου.

Τα παιδιά που συμμετέχουν κάθε χρόνο στα «Αλματάκια Ζωής» ξεπερνούν τα 2.000, φέρνοντας κοντά στην πρόληψη άλλες τόσες γυναίκες. Η έμπνευσή μας δε θα σταματήσει ποτέ να ενισχύεται από κάθε νέα ζωή και κάθε νέα γενιά που μας κρατά πεισματικά σταθερούς και τυπικούς στο ραντεβού μας με την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση.