Skip to main content

Έργα καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης κοσμούν τις στάσεις του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Την πρωτοποριακή αυτή δράση αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου ανέλαβε η καλλιτεχνική ομάδα «Επίμονη Τέχνη» με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης

Σε μία ανοιχτή εικαστική έκθεση μετέτρεψε το κέντρο της Θεσσαλονίκης η καλλιτεχνική ομάδα «Επίμονη Τέχνη», που ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναβαθμίσει αισθητικά τις στάσεις του ΟΑΣΘ.

Μετά την πρωτότυπη έκθεση που διοργάνωσαν στο γυάλινο περίπτερο στον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας, οι Θεσσαλονικιοί εικαστικοί «ξαναχτύπησαν», ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους τις αντιαισθητικές στάσεις και κάνοντας σαφώς πιο ενδιαφέρουσα την αναμονή των αστικών λεωφορείων αλλά και τον περίπατο στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά 51 καλλιτέχνες εκθέτουν εκτυπωμένα έργα τους στις στάσεις του ΟΑΣΘ, έπειτα από πρόταση που έθεσε η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα, εμπνεύστρια, επιμελήτρια και art director της «Επίμονης Τέχνης» στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία στήριξε το πρωτοποριακό αυτό πρότζεκτ.

Τουρίστες και δημότες μπορούν να απολαύσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες από την στάση στο Δημαρχείο έως την στάση Πλατεία Εμπορίου, σε όλη την Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως και την Παύλου Μελά, στον Λευκό Πύργο και στο Στρατηγείο, στη Βενιζέλου και στην Ίωνος Δραγούμη έως την Ερμού, στην Αγίας Σοφίας, στην Αγγελάκη και στη βόρεια πλευρά της Εγνατίας από ΔΕΘ έως και όλη την Αριστοτέλους.

«Στη μετά covid-19 εποχή η επανάσταση των χρωμάτων ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη με μία πρωτοποριακή έκθεση καλλιτεχνών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία αποτελεί επιπλέον μια στάση ζωής. Είναι μία ιδέα που ξεκινά από εδώ και μπορεί να ομορφύνει τον κόσμο», είπε στη Voria.gr η Χρύσα Μπαρζόκα, που είχε και την επιμέλεια του πρότζεκτ.

Μετά τις φωτογραφίες που ακολουθούν αναφέρονται όλα τα ονόματα των εικαστικών τα έργα των οποίων κοσμούν τις στάσεις του ΟΑΣΘ.

 

 

Στη δράση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

ARC N SCU
EVENSON VIDA
LADILOVA MASHA
SOUSTIEL KIRSIKKA
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΚΡΙΒΟΥ ΚΟΡΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΡΦΑΝΑΚΗ ΘΕΩΝΗ
ΑΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΑΖΕΑ ΒΙΟΛΕΤΑ
ΓΕΡΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΚΑΜΠΟΥΡΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΩΓΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΔΑΛΑΚΛΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΔΙΤΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΟΞΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΖΩΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΛΦΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΟΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΝΤΑΞΗ ΠΕΛΑΓΙΑ
ΚΟΥΜΠΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Α-23 Nectar
ΚΡΕΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΠΑΡΖΟΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΜΠΙΤΖΑΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΜΠΟΖΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΟΥΧΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΝΕΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΞΕΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΛΤΙΔΟΥ ΜΑΙΡΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΑΥΙΔ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΤΙΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΠΙΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΤΙΤΙΝΑ
ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΙΑΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΤΣΑΚΙΡΟΥΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΣΑΤΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΤΣΙΑΚΥΡΙΔΟΥ ΝΕΛΛΥ
ΦΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ