Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έργα του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» στο δήμο Δέλτα

Ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» όλη η δημοτική ενότητα Εχεδώρου.

Δύο από τα έργα που υλοποιεί μέσω του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφορούν στο Δήμο Δέλτα. Πρόκειται για έργα  ύψους 444,200 ευρώ και αφορούν σε προμήθειες ηλεκτροκίνητων οχημάτων και εξοπλισμού.

Στην παρουσίαση του προγράμματος που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλιδου, ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» όλη η δημοτική ενότητα Εχεδώρου καθώς όπως τόνισε πληροί τις προϋποθέσεις.

«Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος μας θα αποκτήσει ένα επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο έργων ανάπλασης και θωράκισης της περιοχής του Εχεδώρου με  έργα αστικής ανάπλασης που θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο  με τον αστικό ιστό της πόλης της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα απαιτούνται ενέργειες  που θα συμβάλλουν στην αυστηροποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τους δημότες της περιοχή, για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος αλλά και της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ Ιωαννίδης.



Η πρόταση του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη βρήκε σύμφωνους τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλιδου.