Skip to main content

Νέα Παραλία: Εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες στον Κήπο του Νερού

Οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν διαρροή σε δύο λίμνες στον Κήπο του Νερού, ενώ υπάρχει και ίζημα σε κάποιες λίμνες, που πρέπει να καθαριστεί.

Σε εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες που είναι διαμορφωμένες στον Κήπο του Νερού, στην περιοχή της νέας παραλίας, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Την κινητοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών προκάλεσε το γεγονός ότι η στάθμη του νερού σε ορισμένες λίμνες διαπιστώθηκε να πέφτει, ενώ παράλληλα έγινε αυτοψία από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, παρουσία και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε διαρροή σε δύο λίμνες, ενώ υπάρχει και ίζημα σε κάποιες λίμνες, που πρέπει να καθαριστεί. Ήδη έχουν προγραμματιστεί οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης, ενώ οργανώθηκε κατά προτεραιότητα επιχείρηση για την προστασία του φυτικού υλικού αλλά και των ψαριών που ζουν στις λίμνες όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα.




Ειδικότερα, τα μικρά ψάρια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενη λίμνη, ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένα μέχρι να επανατοποθετηθούν στο αρχικό σημείο μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης, ενώ τα μεγαλύτερα ψάρια μεταφέρθηκαν σε ενυδρείο. Σε παρακείμενη λίμνη θα μεταφερθούν και τα νούφαρα όπως και το υπόλοιπο φυτικό υλικό, μέχρι να καταστεί δυνατή η επανατοποθέτησή τους στο αρχικό σημείο.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθαρισμό και στεγανοποίηση και στη συνέχεια επιστροφή του φυτικού υλικού και των ψαριών.