Skip to main content

Έσπασαν τα ισόβια για μέλος συμμορίας ληστών που σκότωσε 29χρονο στην Ειδομένη

Καταδικάστηκαν οκτώ μέλη συμμορίας που λήστευαν μετανάστες στην περιοχή της Ειδομένης, ενώ μάλιστα η μία περίπτωση ήταν θανατηφόρα.

Έσπασαν τα ισόβια για έναν 26χρονο αλλοδαπό που το 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης επιχείρησε να ληστέψει και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν 29χρονο Πακιστανό, ο οποίος και κατέληξε.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά και 17,5 χρόνια κάθειρξη ενώ σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 27 ετών και έξι μηνών για ανθρωποκτονία, συμμετοχή σε συμμορία, ληστείες και οπλοφορία.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθισαν σήμερα άλλα επτά άτομα, αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, μέλη της ίδιας συμμορίας που λήστευαν άλλους μετανάστες όταν αυτοί επιχειρούσαν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη μέσω Σκοπίων. Στους έξι από αυτούς επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και τριών μηνών και στον έβδομο ποινή κάθειρξης εννέα ετών, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί 16,5 έτη και 11 έτη και τρεις μήνες αντίστοιχα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 23ης Ιουλίου το 2018 όταν ομάδα μεταναστών προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα. Οι κατηγορούμενοι τους προσέγγισαν για να τους ληστέψουν και ένας εξ αυτών έβγαλε μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 29χρονος, που βρέθηκε νεκρός κοντά στις γραμμές του τρένου την επόμενη ημέρα από υπάλληλο του ΟΣΕ.

Και οι οκτώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε ότι ο 26χρονος δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα αλλά να τον φοβίσει.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό σε όλους εκτός από τον 26χρονο, ενώ όλοι θα επιστρέψουν στη φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.