Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Κατασχέθηκαν πάνω από 8,5 κιλά κάνναβης και 3 κιλά ηρωίνης

Στη σύλληψη δύο ατόμων για εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες 38χρονο ημεδαπό, μέλος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ποσοτήτων ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 572 γραμμαρίων
• 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
• Χρηματικό ποσό.

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, το οποίο οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα κάνναβης συνολικού βάρος 3 κιλών και 436 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό 5.400 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και 2 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκαν 10 ταχυδρομικές επιστολές με παραλήπτες σε χώρες της Ευρώπης, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 228,4 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ