Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική δενδροφύτευση διοργανώνει ο δήμος Χαλκηδόνος

H δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στην είσοδο της Χαλκηδόνας - «Φυτεύουμε ένα δένδρο και δίνουμε ζωή στον τόπο μας»

Με σύνθημα «φυτεύουμε ένα δένδρο και δίνουμε ζωή στον τόπο μας» ο δήμος Χαλκηδόνος διοργανώνει εθελοντική δενδροφύτευση σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ και το σωματείο εργαζομένων της και τον Όμιλο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

H δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου στις 10:00 στην είσοδο της Χαλκηδόνας.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης ο γεωπόνος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, Νικόλαος Θυμάκης θα ενημερώσει τα μικρά παιδιά για τη σημασία της δενδροφύτευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και θα ζωγραφίσει μαζί τους για το πως ονειρεύονται τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος,  στόχος της δημοτικής αρχής είναι η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση όλων των περιοχών του δήμου αλλά και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. «Η προσπάθεια μας για περισσότερους πνεύμονες πρασίνου δεν σταματά στη συγκεκριμένη δενδροφύτευση αλλά θα συνεχιστεί με ανάλογες δράσεις και στους άλλους οικισμούς του δήμου μας. Άλλωστε η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει την ενεργή συμμετοχή μας», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας και τη διοίκηση και τα μέλη του Ομίλου Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και τη σημαντική, όπως χαρακτήρισε, συμβολή τους στην υλοποίησή της.