Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζονται τα σκηνικά για την ταινία «Οι Αναλώσιμοι 4» (φωτο)

Με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των σκηνικών στον χώρο της Millennium Media, στη Θέρμη, για τη νέα χολιγουντιανή παραγωγή στη Θεσσαλονίκη.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την προετοιμασία των σκηνικών στον χώρο της Millennium Media στη Θέρμη, όπου πρόκειται να γυριστεί μέρος των σκηνών της νέας χολιγουντιανής παραγωγής των Αναλώσιμων (The Expendables 4) που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει η Voria.gr τα συνεργεία δουλεύουν ακατάπαυστα στους χώρους των πρώην αποθηκών Κορδογιάννη στη Θέρμη οι οποίοι σταδιακά πρόκειται να μετατραπούν σε σύγχρονα κινηματογραφικά στούντιο.

Αυτήν την περίοδο οι εργασίες γίνονται στον εξωτερικό χώρο των αποθηκών ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του οικοπέδου, όπου κατασκευάζονται τα εξωτερικά σκηνικά για την ταινία The Expendables 4. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στα σκηνικά δεσπόζει μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως πολεμικό πλοίο στο οποίο πρόκειται να γυριστούν σκηνές της ταινίας, μεταξύ των οποίων και η σκηνή της απόδρασης του Τζέισον Στέιθαμ που είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών. Στο προσεχές διάστημα θα ξεκινούν σταδιακά οι εργασίες και στο εσωτερικό των κτηρίων όπου πρόκειται να διαμορφωθούν διάφορα κινηματογραφικά πλατώ για τις ανάγκες εσωτερικών γυρισμάτων των επόμενων παραγωγών που πρόκειται να γυριστούν στη Θεσσαλονίκη.


 
Όπως ανέφερε προ ημερών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε αντίθεση με την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι, το "The Enforcer" με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, αυτή τη φορά τα γυρίσματα θα γίνουν εκτός του κέντρου της πόλης προκειμένου να μην κλείσουν δρόμοι και υπάρξει ταλαιπωρία για τους πολίτες. Έτσι, το σύνολο, σχεδόν, των γυρισμάτων θα γίνει σε κάποιους ελεγχόμενους χώρους και στα στούντιο της Θέρμης.

Σύμφωνα με τον Πάνο Κουάμη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) οι πρωταγωνιστές της ταινίας "The Expendables 4" φτάνουν στην Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες μέρες. Στη Θεσσαλονίκη θα γυριστεί ένα μεγάλο μέρος της ταινίας που αντιστοιχεί περίπου το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της, κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στελέχη της παραγωγής, ειδικοί στον τομέα των ειδικών εφέ αλλά και των ειδικών σκηνικών. Το καστ των ηθοποιών αναμένεται στην πόλη περί τα τέλη του μήνα, καθώς τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Ωστόσο, ο βασικός πρωταγωνιστής, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, δεν πρόκειται να έρθει στη Θεσσαλονίκη καθώς τα γυρίσματα στα οποία θα συμμετάσχει ο σταρ των «Ρόκι» και «Ράμπο» πρόκειται να γίνουν στο Λονδίνο. Αντιθέτως, θα έρθουν στην πόλη οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές – σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Τζέισον Στέιθαμ, ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φοξ, ο Ντολφ Λούντγκρεν κ.ά.