Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρέμασαν φορέματα με τα ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν το 2021 (φωτο+vid)

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τοποθέτησε φορέματα στην πλατεία Αριστοτέλους με τα στοιχεία των 18 γυναικών που δολοφονήθηκαν στη χώρα.

Συμβολική παρέμβαση για τα θύματα των 18 γυναικοκτονιών που έχουν συμβεί στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθέτησε φορέματα με τα στοιχεία των 18 γυναικών που δολοφονήθηκαν κάνοντας ξεκάθαρο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ότι «η μνήμη τους δεν θα ξεχαστεί και εμείς δεν θα ηρεμήσουμε μέχρι να βρούμε δικαίωση όλες οι θηλυκότητες που καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με το σκληρό πρόσωπο της πατριαρχίας».



Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «18 γυναίκες σε λιγότερο από ένα χρόνο σφαγιάστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, πυροβολήθηκαν, νιώθοντας απελπισμένες, φοβισμένες και μόνες», ενώ υπογραμμίζεται ότι «ξέρουμε πως η έμφυλη βία δεν γνωρίζει τάξη, φυλή, εισοδηματικά κριτήρια ή εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Πλήττει συχνότερα αδερφές μας με πολλαπλές ευαλωτότητες, που σχετίζονται με την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου, την καταγωγή ή την αναπηρία. Η κακοποίηση λεκτική ή σωματική και οι παραβιαστικές συμπεριφορές συναντώνται σε όλο το φάσμα της ζωής μας· από το σπίτι, το σχολείο, το πανεπιστήμιο μέχρι την εργασία, την έξοδο, τα social media ή την δημόσια σφαίρα, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωπες με ένα πατριαρχικό σύστημα που μας προσβάλλει, μας τραυματίζει και στις χειρότερες εκδοχές του μας βιάζει ή μας δολοφονεί»

Δείτε φωτογραφίες: