Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν και άλλες κλοπές της σπείρας του τεχνητού συνωστισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά εκ των μελών της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα.

Τεράστια είναι η δράση της πολυμελούς σπείρας που είχε εξαρθρωθεί τον Απρίλιο του 2019 στη Θεσσαλονίκη, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές και ληστείες στο κέντρο της πόλης.

Οι δράστες που όπως διαπιστώθηκε δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό ώστε να αφαιρούν τσάντες και πολύτιμα αντικείμενα από τα θύματά τους, προέκυψε μετά τη συλλογή  και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ότι 25 μέλη εξ αυτών κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2018 έως τα μέσα Απριλίου 2019 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενεργώντας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είτε κατά μόνας, διέπραξαν επιπλέον, 29 κλοπές,  επτά ληστείες και ενέχονται σε τέσσερις περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, τόσο από οικίες και σταθμευμένα οχήματα, όσο και σε βάρος πεζών (στάσεις και αστικά λεωφορεία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά εκ των μελών της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την αρχική υπόθεση και κρατούνται σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.