Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον φοιτητή που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ - Ίσως χάσει δόντια

Στον φοιτητή έχουν τοποθετηθεί ειδικοί νάρθηκες-σύρματα για να συγκρατήσουν τα δόντια του - Ενδέχεται να χάσει δύο με τρία από αυτά

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης πήρε νωρίτερα σήμερα ο 20χρονος φοιτητής ΤΕΦΑΑ που είχε τραυματιστεί κατά τα επεισόδια της Πέμπτης μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στον φοιτητή έχουν τοποθετηθεί ειδικοί νάρθηκες-σύρματα για να συγκρατήσουν τα δόντια του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ενδέχεται ο φοιτητής να υποστεί απώλεια δοντιών.

Ο ίδιος πήγε σε ΩΡΛ για εκτίμηση, ενώ σε μία βδομαδα θα τον ξαναδούν οι γναθοχειρουργοί και σε δύο εβδομάδες θα επανεξεταστεί από τους ΩΡΛ του νοσοκομείου, καθώς θα γίνει προληπτικά και άλλος ακουολογικός έλεγχος αν και προς το παρόν δεν διαπιστώθηκε έκπτωση ακοής.

Σημειώνεται πως ο φοιτητής νοσηλευόταν από την Παρασκευή στη Στοματική και Γναθοπροσωπική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός μετέβη αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μετά τον τραυματισμό του την Πέμπτη. Όπως σημείωνε σε ανακοίνωσή του την ίδια μέρα το Ιπποκράτειο, έφερε «θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αφτί, εμβοές και ζάλη» και εξήλθε λίγες ώρες αργότερα κι αφού είχε υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων από ιατρούς αρκετών ειδικοτήτων. Σύμφωνα με την τότε ενημέρωση, κατά την οδοντιατρική εκτίμηση, δεν προέκυπταν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, όπως υποστήριζαν οι παρευρισκόμενοι στη διαμαρτυρία φοιτητές, ο 20χρονος φοιτητής ΤΕΦΑΑ τραυματίστηκε στο πρόσωπο από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.