Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Έξω οι ιδιώτες από τους δήμους» λένε εργαζόμενοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά τους δήμους πραγματοποίησαν εργαζόμενοι έξω από το ΥΜΑΘ, παραδίδοντας ψήφισμα στην Αντωνίου.

«Κάθε δημοτικό συμβούλιο που θα πάει να βάλει ιδιώτη στον δήμο ή θα εφαρμόσει αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές, θα μας βρει μπροστά του», προειδοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Χοροζίδη Κλεοπάτρα, αναφορικά με το νομοσχέδιο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Νωρίτερα εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ, τονίζοντας την αντίθεσή τους με άρθρα που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, που όπως σημειώνει η κ. Χοροζίδου «ανοίγει διάπλατα τον δρόμο, που είχε ήδη ανοίξει από την προηγούμενη κυβέρνηση, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών».

Παράλληλα, πέρα από το γεγονός ότι το νομοσχέδιο «βάζει εύκολα ιδιώτη μέσα στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου», η κ. Χοροζίδου κάνει λόγο για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων μέσα στους νόμους, καθώς όπως λέει το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι της 3Κ δεν μπορούν να μετακινηθούν για επτά χρόνια ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους των δήμων το όριο για μεταθέσεις είναι τα δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων μπήκαν στο κτήριο του ΥΜΑΘ προκειμένου να παραδώσουν στη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου ψήφισμα και να την ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.