Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εργασίες για την απελευθέρωση της Εγνατίας από τα εργοτάξια

Μηχανήματα ασφαλτόστρωσης έπιασαν δουλειά προκειμένου να παραδόσουν το τμήμα της Εγνατίας που ήταν κλειστό λόγω των εργασιών για το Μετρό

Ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες αποκατάστασης τμημάτων της οδού Εγνατίας, στο ύψος της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία με βάση τον σχεδιασμό για την απόδοση εργοταξίων του Μετρό Θεσσαλονίκης προκειμένου η πόλη να ανακτήσει και πάλι τους χαμένους χώρους.

Συγκεκριμένα, μηχανήματα ασφαλτόστρωσης έπιασαν δουλειά τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να παραδόσουν το τμήμα του δρόμου της Εγνατίας που ήταν κλειστό λόγω των εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Εκτός από την Εγνατία, εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιούνται και στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, μέχρι την Παρασκευή θα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο ενώ μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση όλης εκείνης της περιοχής και έτσι, μετά από 14 χρόνια θα αποδοθούν στους πολίτες τα πεζοδρόμια και ο άξονας μέχρι την πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Ειδικότερα, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στη νησίδα του δρόμου στα πλάγια της πλατείας ενώ σε ένα μόνο σημείο θα μείνει ένα εργοτάξιο για να μην επιτρέπεται η είσοδος στον σταθμό.