Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές δίνουν αίμα και στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης

Οι φοιτητές αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη που υπάρχει για αίμα ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσαν στο Περίπτερο 11 της ΔΕΘ οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Γεωλογικού, Φυσικού, Κτηνιατρικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Αγγλικής Φιλολογιας, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων και της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ.

Οι φοιτητές, αντιλαμβανόμενοι την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων. Με τη σημερινή πρωτοβουλία στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης, συμβάλουν οργανωμένα στον βαθμό που μπορούν στην προσπάθεια προστασίας της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «ενώνουν τη φωνη τους με την ΟΕΝΓΕ, τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον ορατό εχθρό της υποστελέχωσης, των τραγικών ελλείψεων σε ΜΑΠ αλλά και με τα δεκάδες εργατικά σωματεία και συνδικάτα που με παρεμβάσεις σήμερα διεκδίκησαν εδώ και τωρα ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε κάθε χώρο δουλειάς, έμπρακτη αναβαθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας».

Η εθελοντική αιμοδοσία των φοιτητικών συλλόγων συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 8/4 τις ώρες 10.30 - 20.00 και την Πέμπτη 9/4 τις ώρες 08.30 - 13.30 στο Περίπτερο 11 της ΔΕΘ.