Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές κατέλαβαν το Ολύμπιον (φωτο)

Αυτή την ώρα φοιτητές βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου, έχοντας στήσει μικροφωνική και μπαζάρ στο πλαίσιο των δράσεών τους ενάντια στον νέο νόμο

Σε συμβολική κατάληψη στον κινηματογράφο Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για μία ημέρα προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των δράσεών τους ενάντια στον νόμο για τα ΑΕΙ.

«Επιλέξαμε να καταλάβουμε το Ολύμπιον για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε να συναντηθούμε με όσες/ους κατοικούν σε αυτή τη πόλη και να συνδέσουμε τους αγώνες μας. Ανοίγουμε για μία μέρα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα κλειστό κτήριο στο κέντρο της πόλης – και οικειοποιούμαστε λίγο από ό,τι μας κλέβουν καθημερινά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι.

Αυτή την ώρα φοιτητές βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου, έχοντας στήσει μικροφωνική και μπαζάρ με πριντς.

Σε μπαλκόνι του διατηρητέου κτηρίου και στην είσοδο έχουν αναρτηθεί πανό ενάντια στον νέο νόμο και την αστυνομία και υπέρ των καταλήψεων.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πλατεία επί της Αριστοτέλους έξω από τον κινηματογράφο.

Στις 14:00 οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την έμφυλη βία και τις παραβιαστικές συμπεριφορές, ενώ στις 18.30 έχουν διοργανώσει προβολή με ασκήσεις για αναλογικό παλμογράφο και ανοιχτή συζήτηση για τη σχέση αγώνων και αυτοργανωμένης συλλογικής έκφρασης, ενώ θα γίνει και παρουσίαση του προτζεκτ Ι.Ψ.Ε.Ν. από την +ΤΕΧΝΙΑ-.