Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας... γυμναστική (vid)

Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν προσομοίωση ενός μαθήματος, κάνοντας ζέσταμα για να δείξουν τη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας της σχολής τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολών πραγματοποιούν φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης.

Οι φοιτητές διεκδικούν το άνοιγμα των ΤΕΦΑΑ και την ασφαλή επαναλειτουργία των χώρων άθλησης, που όπως όλα τα ΑΕΙ, παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού.

Φορώντας τις φόρμες τους, τις μάσκες τους και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, οι φοιτητές παίρνουν τις μπάλες και τις σφυρίχτρες τους και κινητοποιούνται. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

«Να παίξουμε, να τρέξουμε και να αθληθούμε. Με ΜΑΤ και τηλεκπαίδευση δεν θα μορφωθούμε», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν.

Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν και μια προσομοίωση ενός μαθήματος, κάνοντας ζέσταμα δίπλα από το Άγαλμα Βενιζέλου, προκειμένου να τονίσουν τη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας της σχολής.

Ο Ανέστης Βαλαβάνης, αντιπρόεδρος ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ τονίζει ότι «διεκδικούμε την άμεση λήψη μέτρων για αθλητικούς χώρους για τον λαό και για τα σωματεία. Θέλουμε την άμεση και ασφαλή λειτουργία της σχολής μας. Το αντικείμενο ως επί τον πλείστον πρακτικό αντικείμενο. Απαιτούμε την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού».