Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη Xριστουγεννιάτικη Αριστοτέλους (φωτο+video)

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές για τον στολισμό του σημείου αναφοράς της πόλης για τα Χριστούγεννα που, παρά τους περιορισμούς, θέλει να φέρει την ελπίδα

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για τον εντυπωσιακό γιορτινό διάκοσμο της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα συνεργεία να πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές πριν τη φωταγώγηση του δέντρου στο σημείο αναφοράς της πόλης.


Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το 18μετρο έλατο από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής σε οκτάγωνο περίγραμμα, καθώς και οι κόκκινοι πύργοι, που θα διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό κεντρικά προγραμματισμένο που θα δημιουργεί συγχρονισμένη κίνηση. Τα συνεργεία πραγματοποιούν τις τελευταίες παρεμβάσεις προκειμένου να τοποθετηθούν όλα όπως πρέπει και να φωταγωγηθεί το δέντρο τις επόμενες μέρες.

Το μεγάλο έλατο θα περιβάλλουν συστάδες περίπου πενήντα μικρότερων δέντρων που βρίσκονται διάσπαρτα στην πλατεία καθώς θα τοποθετηθούν τελευταία.

Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα θα διαμορφώσουν και τα μεταλλικά φωτιζόμενα δέντρα, τα οποία τοποθετηθούνται τόσο στις άκρες της πλατείας όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε γνωστό, η φωταγώγηση του ελάτου δεν θα πραγματοποιηθεί με την αναμενόμενη τελετή καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τέτοιους εορτασμούς, τόσο στον κεντρικό δήμο όπως και σε αρκετούς άλλους της περιφερειακής ενότητας.