Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε συνεργείο αυτοκινήτων - Με εγκαύματα εργαζόμενος (vid)

Με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια 35χρονος εργαζόμενος του συνεργείου μετά από μικρή έκρηξη που φέρεται να προκλήθηκε κατά την εργασία του.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, στη δυτική είσοδο της πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος 35 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Προμηθέως, απέναντι από τα δικαστήρια.

Η φωτιά ξέσπασε εντός του συνεργείου κατά τη διάρκεια εργασιών, μετά από έκρηξη που προκάλεσε τον τραυματισμό του 35χρονου εργαζόμενου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο φέροντας ελαφρά εγκαύματα στα χέρια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πατέρας του ιδιοκτήτη του συνεργείου, «ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε. Ήταν στο πίσω μέρος. Ακούσαμε ένα μπαμ σε εργασία που έκανε ένας από τους υπαλλήλους». Πρόσθεσε πως ο 35χρονος δεν φέρει τραύματα στο πρόσωπο ή στο υπόλοιπο σώμα, αλλά στα χέρια. «Αισιοδοξούμε ότι θα είναι όλα καλά. Τηρούμε όλους τους κανόνες. Μας φαίνεται πολύ παράξενα πώς έγινε αυτό, τι φταίει. Το παιδί πάνω από όλα μάς ενδιαφέρει». Εντός του συνεργείου βρίσκονταν τέσσερα άτομα, ο ίδιος, ο γιος του και ιδιοκτήτης του συνεργείου και δύο υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δαδούδη, αρχιπύραρχο, διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης, η πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για την πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο και έσπευσε με δέκα πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.

Όπως σημείωσε η έντονη πυρκαγιά διαπιστώθηκε στο πίσω μέρος του συνεργείου, σε έναν αποθηκευτικό χώρο όπου υπήρχαν τέσσερις άδειες φιάλες υγραερίου και μια γεμάτη.

«Επικεντρωθήκαμε στην κατάσβεση αλλά και τον εντοπισμό της γεμάτης για να αποφύγουμε περίπτωση έκρηξης, αν και προηγήθηκε έκρηξη όταν κληθήκαμε», είπε και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε κατασβεστικό υλικό, και συγκεκριμένα ένας αφρός που είναι κατάλληλος για τέτοιες περιπτώσεις.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η φωτιά άγγιξε τις παρυφές του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας, που εκκενώθηκε προληπτικά.

Πυκνοί καπνοί είχαν επεκταθεί σε όλο το κτήριο.

Διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που εξήλθαν του κτηρίου.