Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φόβοι για δεκάδες κρούσματα στην Ιχθυόσκαλα - Σκέψεις για λουκέτο

Πού αποδίδεται η συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας - Τι εξετάζεται για τη λειτουργία στις επόμενες μέρες

Εκρηκτική φαντάζει η κατάσταση στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, αφού παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Από την περασμένη Κυριακή καταγράφηκαν πολλά κρούσματα, που σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr φτάνουν τα 50, ενώ ήδη στον χώρο βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της Ιχθυόσκαλας.

«Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην Ιχθυόσκαλα, δυστυχώς, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες υπάρχει σημαντική συρροή κρουσμάτων», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος των Ιχθυεμπόρων Θεσσαλονίκης Γιάννης Θεριουδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλευση δεκάδων ανθρώπων κάθε ξημέρωμα που είναι πελάτες της Ιχθυόσκαλας οδήγησε πιθανότατα σε αυτήν την κατάσταση.

«Έρχονται καθημερινά πελάτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, είναι αναμενόμενο να υπάρξει τέτοια εξέλιξη», σημειώνει ο κ. Θεριουδάκης.

Μετά τη μεγάλη άνοδο κρουσμάτων, υπήρξαν πιέσεις προς τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στην Αθήνα, ώστε  να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τεστ. Βέβαια πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι τις προηγούμενες μέρες που μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων πήγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα δεκάδες από αυτούς να βγουν θετικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν περιστατικά ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο χώρο της Ιχθυόσκαλας δίχως να φορούν μάσκα, ενώ είχε περιοριστεί και η διαδικασία της θερμομέτρησης.

Κλείσιμο ή είσοδος με αρνητικό τεστ

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας αναμένεται να φέρει δραστικά μέτρα στον τρόπο λειτουργίας της.

Τα σενάρια που μελετώνται είναι δύο, αφού υπάρχει και ο φόβος να μην υπάρξει διασπορά στον οικισμό της Νέας Μηχανιώνας, όπου διαμένουν πολλοί εκ των εργαζόμενων στην Ιχθυόσκαλα.

Η μία εκδοχή είναι οι εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας να κλείσουν για δύο με τρεις ημέρες ώστε να γίνει καλύτερα ο εντοπισμός των κρουσμάτων.

Η δεύτερη λύση που εξετάζεται είναι η Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ωστόσο όσοι πελάτες έρχονται να μπορούν να εισέρχονται στον χώρο μόνο με αρνητικό τεστ που διενεργήθηκε το πολύ πέντε μέρες πριν.