Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γαστρονομία και αγορά ψηφίζουν οι τουρίστες από το Celebrity Constellation

Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 294 μ. και πλάτους 32 μ., που είναι μαλτέζικης σημαίας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Την τοπική γαστρονομία, τη Θεσσαλονικιώτικη αγορά αλλά και την όμορφη Βεργίνα θα γνωρίσουν σήμερα Αμερικανοί και Βρετανοί τουρίστες που αποβιβάστηκαν από το εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο Celebrity Constellation στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 294 μ. και πλάτους 32 μ., που είναι μαλτέζικης σημαίας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται στους τουρίστες ένα δεκαήμερο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, ιστορία αλλά και πολύ χαλάρωση.

Ο Στιβ, η Ελίζαμπεθ και η Σαλίνα είναι τρεις Βρετανοί τουρίστες διψασμένοι, όπως αναφέρουν, για να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη και να περπατήσουν στα στενά της.

Οι ίδιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την ιδέα να πάρουν ένα ταξί και να αφήσουν χρήματα στην τοπική κοινωνία. «Δεν μας αρέσει τα χρήματά μας να μένουν μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, σκοπός είναι να στηρίζεις την τοπική κοινωνία. Είμαστε πανέτοιμοι να πιούμε μία μπίρα και να επισκεφτούμε τα μαγαζιά της πόλης», δηλώνουν. Παράλληλα, αναφέρουν πως προηγούμενο λιμάνι ήταν αυτό της Σαντορίνης αλλά οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δεν τους άφησε να την επισκεφθούν.

Λυπημένος που δεν είδε τη Σαντορίνη αλλά χαρούμενος που θα επισκεφτεί τη Βεργίνα είναι και ο Τζον, ένας Αμερικανός τουρίστας που επισκέπτεται πρώτη φορά την Ελλάδα.

Στο κρουαζιερόπλοιο οι περισσότεροι τουρίστες είναι αμερικανικής καταγωγής και ορισμένοι είναι από τη Μεγάλη Βρετανία.

Με την άφιξή τους στην πόλη έχουν την επιλογή είτε να περπατήσουν μόνοι είτε να ακολουθήσουν μία τουριστική διαδρομή, ένα city tour είτε να αναχωρήσουν από την πόλη και να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 7:00 το απόγευμα. Προηγούμενο λιμάνι ήταν αυτό του Κουσάντασι στην Τουρκία, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η κοσμοπολίτικη Μύκονος. Στη συνέχεια, σειρά έχει ο Πειραιάς.