Skip to main content

Αφθονία ντόπιων και εξωτικών γεύσεων στο 4ο Thessaloniki Street Food Festival (φωτο+vid)

35 μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων συντάχθηκαν μέσα στον χώρο της ΔΕΘ και υποσχέθηκαν να μην αφήσουν κανέναν να φύγει νηστικός.

Μυρωδιές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ξεσηκωτική μουσική και πολλές... μπίρες συνθέτουν το γευστικότατο τοπίο του 4ου Thessaloniki Street Food Festival στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η μεγαλύτερη έκθεση street food της Θεσσαλονίκης αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για το απόγευμα του Σαββάτου και οι Θεσσαλονικείς δεν έχασαν λεπτό. Από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες έσπευσαν να δοκιμάσουν τις σπάνιες συνταγές, τις επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και τις κλασικές αγαπημένες... streetfoodιές.

Η φετινή διοργάνωση αναβλήθηκε για το τετραήμερο από 21 έως 24 του μηνός καθώς λόγω κακοκαιρίας δεν διεξήχθη στις 7 με 11 Οκτωβρίου, όπως και είχε προγραμματιστεί. Ο καιρός, όμως, αυτό το τετραήμερο φαίνεται να... έκανε τη χάρη στους περίπου σαράντα πάγκους με φαγητά εγχώρια και εξωτικά στην πιο γευστική διοργάνωση του Οκτωβρίου.

Οι επισκέπτες δεν έχασαν την ευκαιρία, λόγω του μαλακού καιρού, να κάτσουν στα γρασίδια και να απολαύσουν τα φαγητά που επέλεξαν.

Για ακόμα μία χρονιά 35 μαγαζιά της πόλης αλλά και άλλων πόλεων συντάχθηκαν μέσα στον χώρο της ΔΕΘ και υποσχέθηκαν να μην αφήσουν κανέναν να φύγει νηστικός.

Με αυτόν τον τρόπο, όλη η ΔΕΘ και η περιοχή γύρω της μοσχοβόλησε κάρυ, κοτόπουλο με μπαχαρικά, και σοκολάτα.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξε ένας πάγκος με ινδικό φαγητό που διατηρεί κατάστημα στην Αθήνα και σύντομα θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη. Με μια ματιά, ο κύριος στην εξυπηρέτηση κάνει μια μίξη των εδεσμάτων και τα προσφέρει σε ενα αλουμινένιο πιάτο.

Στις δύο γωνίες της έκθεσης έχουν στηθεί decks και οι DJs δίνουν μια έξτρα πινελιά στην ατμόσφαιρα.

Στον χώρο υπάρχουν και παγκάκια με τραπέζια σε διάφορα σημεία που φιλοξενούν τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν καθήμενοι το γεύμα τους.

Σημειώνεται πως η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 12 σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ. Στην έκθεση μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.