Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η διπλή άνοδος του Τσίπρα και η τετραπλή εκπροσώπηση των Οικολόγων

Δύο φορές θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τέσσερα σχήματα από τον χώρο της Οικολογίας στην 85η ΔΕΘ.

Γράφει ο Σαλονικιός

Δύο φορές θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο μετατέθηκε για την επόμενη μέρα λόγω της εξοδίου ακολουθίας για τον Μίκη Θεοδωράκη η οποία προγραμματίστηκε για την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι. Έτσι, το πρόγραμμα του τέως πρωθυπουργού μετατέθηκε κατά ένα εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των βασικών φορέων της πόλης (Σύνδεσμοι, Επιμελητήρια κ.λπ.) η οποία θα γίνει πιθανότατα σε κάποιο ξενοδοχείο. Το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει όμως και άλλες συναντήσεις και ενδεχομένως και μια, δυο περιοδείες. Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επανέλθει στη Θεσσαλονίκη το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο προκειμένου να παραστεί στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα εκείνου του διημέρου θα κινηθεί αποκλειστικά και μόνο σε όσα προβλέπει το πρωτόκολλο. Δηλαδή το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το πρωί τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στα περίπτερα και στις 8 το βράδυ θα έχει την καθιερωμένη ομιλία του στο “Ι. Βελλίδης. Το πρόγραμμα θα κλείσει με τη συνέντευξη Τύπου στις 12.30, της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου.

Τέσσερα οικολογικά σχήματα

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα αναμένεται να είναι τα σχήματα από τον χώρο της Οικολογίας τα οποία πρόκειται να δώσουν το “παρών”, φέτος στην 85η ΔΕΘ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, που είναι και το παλαιότερο όλων και επιπλέον, είναι αυτό που συνομιλεί με τα ευρωπαίους Πράσινους, θα έχουν μια πεντάωρη παρουσία στη ΔΕΘ, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Στις 11:00 οι δύο εκπρόσωποί τους (Δημήτρης Πολιτόπουλος και Έλενα Μπότση) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Β' του “Ι. Βελλίδης” και αμέσως μετά, γύρω στις 12, θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση στον ίδιο χώρο.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ αντιπροσωπεία στης Πράσινης Αριστεράς η οποία θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11:00 στην αίθουσα C του “Ι. Βελλίδης”. Το σχήμα αυτό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιο γνωστό εκπρόσωπο τον Θράσο Φωτεινό. Μία μέρα μετά, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, σειρά παίρνει το Πράσινο Κίνημα, ένα σχήμα το οποίο προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, εκπρόσωποι του οποίου (Κώστας Καλογράννης κ.ά.) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 13:00, επίσης στην αίθουσα C του “Ι. Βελλίδης”. Και απομένει να προσδιοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης στη ΔΕΘ των Πρασίνων, στους οποίους βασικά στελέχη είναι οι δύο πρώην ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος και Μιχάλης Τρεμόπουλος.