Skip to main content

«Μπάλλος» - Εγνατία Οδός: Τι προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Σύμφωνα με τον αυτοκινητόδρομο, κορμοί δέντρων και φερτά υλικά έφραξαν ρέμα το οποίο υπερχείλισε και κινήθηκε ανεξέλεγκτα προς την Εγνατία

Η απόφραξη παρακείμενου ρέματος, που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων, ήταν η αιτία που υπερχείλισε ρέμα στο 378χλμ της Εγνατίας οδού και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων εχθές το βράδυ προς Θεσσαλονίκη και Καβάλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αυτοκινητοδρόμου.

Συγκεκριμένα, τονίζει η Εγνατία Οδός ΑΕ, εχθές το απόγευμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάλλος», διεκόπη η κυκλοφορία στο 378χλμ της Εγνατίας οδού, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης στο οδόστρωμα κατά μήκος της οδού.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - «Μπάλλος»: Διακοπές στην κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και στην Εγνατία (vid)

«Το συμβάν παρατηρήθηκε από την απόφραξη παρακείμενου ρέματος (που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων) και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά του αυτοκινητοδρόμου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία», επισημαίνει ο αυτοκινητόδρομος και προσθέτει ότι το αποτέλεσμα ήταν ο υδάτινος όγκος να υπερχειλίσει τη φυσική κοίτη του ρέματος και να κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσω της παράπλευρης οδού προς τον αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διεκόπη στις 23:45 χθες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία προς Καβάλα αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα, στις 2:15, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε το πρωί, στις 10:30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το απόγευμα της Παρασκευής 16/10/21 και ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, διεκόπη η κυκλοφορία στο 378χλμ της Εγνατίας οδού, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης στο οδόστρωμα κατά μήκος της οδού. Το συμβάν παρατηρήθηκε από την απόφραξη παρακείμενου ρέματος (που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων) και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά του αυτοκινητοδρόμου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία !! Το αποτέλεσμα ήταν ο υδάτινος όγκος να υπερχειλίσει την φυσική κοίτη του ρέματος και να κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσω της παράπλευρης οδού προς τον αυτοκινητόδρομο.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν εξελίχθηκε κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, οι υπηρεσίες της Εγνατία Οδός Α.Ε. και του Αναδόχου συντήρησης, αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς Καβάλα ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, ενώ αντίστοιχα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε επίσης το πρωί της επόμενης ημέρας. Παράλληλα ανεστάλη η συλλογή διοδίων στο σταθμό διοδίων Ασπροβάλτας ενώ διαρκούσε ο καθαρισμός της οδού».

Φωτογραφία αρχείου