Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ» ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ

Ο πατέρας του 19χρονου υποστηρίζει πως ο γιος του παρέμενε ανεμβολίαστος μετά από υπόδειξη των γιατρών - «Οι γιατροί μάς είπαν να μην εμβολιαστεί».

Συγκλονισμένοι από τον χαμό του 19χρονου, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης χτυπημένος από τον κορωνοϊό, είναι οι γονείς του. Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του νεαρού, ο 19χρονος δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, έπειτα από υπόδειξη των γιατρών καθώς είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Πέθανε 19χρονος ανεμβολίαστος μετά από έναν μήνα στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου

«Πάλεψε, πάλεψε, πάλεψαν και οι γιατροί να τον σώσουν αλλά…» λέει χαρακτηριστικά στο Mega ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος είχε υποβληθεί στα 9 του χρόνια σε μεταμόσχευση νεφρού.

«Μέχρι το 2017 το παιδί πήγαινε καλά. Επιδεινώθηκε η κατάσταση της απόρριψης του μοσχεύματος και πήγαμε στο νοσοκομείο» συνεχίζει και περιγράφει ότι όταν ο 19χρονος ήταν έτοιμος να πάρει εξιτήριο, κόλλησε κορωνοϊό και τότε άρχισε ένας νέος Γολγοθάς.

«Οδηγηθήκαμε στις 13 Οκτωβρίου στην εντατική και εκεί πάλεψε για 35 μέρες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου στις 12.39 μας πήραν τηλέφωνο ότι το παιδί έφυγε…» λέει συγκινημένος.

«Οι γιατροί μάς είπαν να μην εμβολιαστεί»

Ο πατέρας του 19χρονου υποστηρίζει πως ο γιος του παρέμενε ανεμβολίαστος μετά από υπόδειξη των γιατρών. «Το παιδί δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και εγώ και η σύζυγος και ο άλλος μου ο γιος» λέει χαρακτηριστικά και ερωτηθείς αν είχαν συζητήσει με τους γιατρούς για το αν πρέπει ή όχι να εμβολιαστεί ο 19χρονος ξεκαθαρίζει: «Εμείς κάναμε ό,τι μας έλεγαν οι γιατροί. Μην κάνει το εμβόλιο για να προστατευτεί όσο γίνεται το μόσχευμα».

 «Δέκα χρόνια από γιατρούς, από νοσηλευτές από τραυματιοφορείς μόνο καλά λόγια έχω να πω. Όλοι με το χαμόγελο, πάσχιζαν να το σώσουν. Κανένα παράπονο, κανένα απολύτως. Έκαναν τα πάντα» είπε ο πατέρας του 19χρονου.

«Χτυπούσε το τηλέφωνο και χάναμε τη γη κάτω από τα πόδια μας»

Τον τελευταίο μήνα ο πατέρας του 19χρονου τον πέρασε πάνω από ένα ακουστικό. «Μας έλεγαν οι γιατροί αν σας καλέσουμε πριν τις 2 ή μετά τις 4 δεν θα είναι για καλό. Και όπως καταλαβαίνετε όταν χτυπούσε το τηλέφωνο και ήταν συγγενής ή φίλος πεταγόμασταν, χάναμε τη γη κάτω από τα πόδια μας» συγκλονίζει.

Πάρα το νεαρό της ηλικίας του, οι ζημιές που άφησε ο κορωνοϊός στον οργανισμό του 19χρονου ήταν ολέθριες. «Τα πνευμόνια του ήταν… μετά είχε προβλήματα στην καρδιά. Μετά βρήκαν ψήγματα στη χολή» λέει ο πατέρας του και απευθύνει έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί. «Πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο» τονίζει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ