Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η νέα όψη της Συγγρού μετά την ανάπλαση (φωτο)

Παρεμβάσεις με στόχο τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την ανάδειξη της εβραϊκής συναγωγής Μοναστηριωτών που βρίσκεται στο τμήμα της οδού.

Νέα όψη έχει εδώ και λίγο καιρό ο περιβάλλων χώρος της εβραϊκής συναγωγής Μοναστηριωτών επί της οδού Συγγρού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των αναπλάσεων που υλοποίησε ο δήμος για την ανάδειξη βασικών τουριστικών – πολιτιστικών διαδρομών με χρημαδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένα παρκάκι στη συμβολή της οδού με την Κρυστάλλη έχει αντικαταστήσει τις άλλοτε θέσεις στάθμευσης των οχημάτων, ενώ ο δρόμος μπροστά από τη συναγωγή έχει μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, με παράλληλη αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί καθίσματα κατά μήκος του πεζοδρομίου, το οποίο έχει διαπλατυνθεί, δίνοντας έτσι νέα πνοή και μία εντελώς διαφορετική και πιο... ήσυχη νότα στο τμήμα της οδού τόσο για τους κατοίκους της γειτονιάς όσο και για τους περαστικούς.

«Οι διαμορφώσεις στο κέντρο υπακούουν σε συγκεκριμένο σχέδιο με κατεύθυνση τη βιώσιμη αστική κινητικότητα» σχολιάζει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς, επισημαίνοντας πως οι εν λόγω αναπλάσεις σηματοδοτούν την αναβάθμιση του αστικού χώρου και συνθέτουν μία συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς θα πρέπει να είναι το ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Το τμήμα που πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση ξεκινά από τη συμβολή της οδού με την Κρυστάλλη μέχρι την κατάληξή της στην Ολύμπου.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των τεχνικών έργων - αναπλάσεων υλοποιήθηκε με φορέα διαχείρισης το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης και με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της συνολικής δέσμευσης προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, ύψους 10.000.000 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: