Skip to main content

Με μέτρα για τον κορωνοϊό οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (live)

Η Δοξολογία θα γίνει παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Διαφορετικές θα είναι φέτος λόγω κορωνοϊού οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα παρουσία της Προέδου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία για πρώτη φορά θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η καθιερωμένη Δοξολογία σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα γίνει μεν αλλά κάτω από αυστηρά μέτρα και κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα η τέλεση της Δοξολογίας θα γίνει στις 13.00 και όχι όπως συνηθίζεται μετά τη Θεία Λειτουργία.

Όπως ανακοινώθηκε, «η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19». Στη Δοξολογία, η οποία θα τελεστεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα χοροστατεί ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10

- 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο

- 13.00: Επίσημη Δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19.

ΤΡΙΤΗ 27/10

-10.00: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

- 12.30: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10
-10.30: Κατάθεση στεφάνου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.