Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η τέχνη επιστρατεύτηκε στο Αγγελοχώρι για την προστασία της φύσης

Χωρίς τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, οι Αγγελοχωρίτες χρησιμοποίησαν την μαεστρία της πρακτικής σκέψης τους για να καταλήξουν στην Τέχνη.

Μια διαφορετική διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή με θέμα με θέμα Kαλή Πρακτική: «Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής Αγγελοχωρίου» όταν η Τέχνη γίνεται Φύλακας της Φύσης!

Στην ημερίδα που θα γίνει από τις 21.15 έως τις 22.30 πρωτοπόροι από το Αγγελοχώρι, το Αιγαίο και το Λονδίνο εξιστορούν νέες υλοποιήσιμες ιδέες και πρακτικές που προστατεύουν και αγαπάνε τη Θάλασσα.

Η ημερίδα γίνεται με αφορμή την  αγάπη των κατοίκων του Αγγελοχωρίου για το οικοσύστημα της περιοχής τους, που τους οδήγησε να ψάξουν για νέους τρόπους προφύλαξης και συντήρησης της περιοχής τους.

Χωρίς τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, χρησιμοποίησαν την μαεστρία της πρακτικής σκέψης τους για να καταλήξουν στην Τέχνη. Δηλαδή, να φέρουν τον πολιτισμό και την τέχνη στο χώρο της φύσης χωρίς να μετακινηθεί ή να αλλάξει κάτι γιατί έτσι θα έχανε η σμίξη την αξία της και ο πρωταρχικός σκοπός θα αποτύγχανε. Με αυτό τον τρόπο έχουν προστατέψει την ακτή τους, τις αλυκές και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα fb:@Το Σπίτι Του Φύλακα Της Αλυκής και στο fb:@SeaThermaikos