Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι θρυλικοί σκαραβαίοι πλημμύρισαν την πλατεία Αριστοτέλους (φωτο+video)

Οι θρυλικοί σκαραβαίοι εξακολουθούν να μαγνητίζουν τα βλέμματα με τον κόσμο να προσέρχεται στην πλατεία Αριστοτέλους για να τα θαυμάσει.

Με «σκαθάρια» γέμισε σήμερα το απόγευμα η πλατεία Αριστοτέλους ανήμερα του Παγκόσμιου Εορτασμού Σκαραβαίου. Τα θρυλικό αυτοκίνητο σκαραβαίος, με τις απαράμιλλες καμπύλες, που πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, ξεκίνησε να παράγεται στις 15 Φεβρουαρίου του 1936, δύο χρόνια μετά από συμφωνία που υπέγραψε ο Χίτλερ με τον Πόρσε για την κατασκευή του μοντέλου.

Από το πρώτο μοντέλο μέχρι και το τελευταίο το 1978 οι αλλαγές στο αμάξωμα και μηχανικά ήταν αρκετές, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το σχήμα του «σκαθαριού». Το 2000 το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή με την ονομασία Beatle και το 2003 σταμάτησε η παραγωγή του, όταν έκλεισε και το τελευταίο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη Πόρσε που κυκλοφόρησε ήταν με πάτωμα σκαραβαίου και καμπίνα Πόρσε.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Σκαραβαιων Θεσσαλονίκης Χρήστος Δαγδαλένης ανέφερε στη Voria.gr ότι η λέσχη έχει ενεργή παρουσία με 110 μέλη τα οποία συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις κατά περιόδους.

Τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να μαγνητίζουν τα βλέμματα με τον κόσμο να προσέρχεται στην πλατεία Αριστοτέλους για να τα θαυμάσει. Το πιο παλιό μοντέλο που παρουσιάζεται σήμερα είναι του 1956 και το νεότερο του 1978.