Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η βιβλιοθήκη στο Βιολογικό του ΑΠΘ θα γίνει, λένε Θεοδωρικάκος - Παπαϊωάννου

«Η αστυνομία θα μπει μαζί με τον εργολάβο και θα παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης», τόνισε ο υπουργός.

Η βιβλιοθήκη στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ θα γίνει, διεμήνυσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου.

Στη σκιά των καταστροφών που προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής, γκρεμίζοντας με βαριοπούλες τους τοίχους του χώρου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι «η αστυνομία θα μπει μαζί με τον εργολάβο και θα παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης».

«Το έργο σε πείσμα όλων θα γίνει, θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στους φυσικούς χρηστές, φοιτητές και επιστημονικό προσωπικό», τόνισε από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ. Επεσήμανε ότι το βασικό ζήτημα δεν είναι μόνο η τραμπουκική εγκληματική ενεργεία, αλλά η κουλτούρα που πρέπει να αποκτήσουμε.

«Να σταματήσουν οι ιδεοληψίες 40 και 50 ετών, καθώς είμαστε στο 2022», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν είναι σύμφωνος με την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι έχει τονίσει πολλές φορές ότι κανείς δεν θέλει τέτοιου είδους σώματα εντός των πανεπιστημίων.

Επεσήμανε ωστόσο ότι από την στιγμή που συμβαίνουν έκνομες και άνομες ενέργειες, ορθώς η πολιτεία νομοθέτησε να υπάρχει ένα είδος προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τέτοιες ομάδες.