Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση ναυτικών πρακτόρων για μείωση καθυστερήσεων στην πύλη 16

Οι συγκεκριμένες ενέργειες σύμφωνα με τους πράκτορες θα φέρουν αποτελέσματα που μόνο όφελος θα έχουν για όλους τους τομείς του λιμανιού.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι Ναυτικοί Πράκτορες της Θεσσαλονίκης για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας του ΟΛΘ με το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκης που μειώνει τον χρόνο διέλευσης των φορτηγών από την πύλη 16 κατά 20%.

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης η εν λόγω απόφαση έχει στόχο τον περιορισμό των καθυστερήσεων κατά την είσοδο και έξοδο των φορτηγών με τελικό αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση.               

Οι πράκτορες επισημαίνουν ότι δόθηκε από το Τελωνείο η δυνατότητα της ροής των κενών φορτηγών από την Πύλη 10 με δυο διαδρόμους, ενώ υπήρξε διευκρίνιση του ωραρίου εργασίας, δημιουργία νέων διαδρόμων σε Πύλη 16 για κενά φορτηγά και κενά εμπορευματοκιβώτια και ενεργοποιήθηκε και έκτη διαδρομή στην Πύλη 16 κατά τις ώρες αιχμής.               

Μάλιστα σημειώνεται πως έπονται και άλλες ενέργειες για ριζική λύση του προβλήματος που απορρέουν από την συνεργασία Ο.Λ.Θ. Α.Ε. – Α’ Τελωνείου.               

«Ως Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης χαιρετίζουμε τις παραπάνω ενέργειες που τα καλά αποτελέσματα αυτών μόνο όφελος θα φέρουν σε όλους τους τομείς (λιμάνι, μεταφορά, πλοίο, εμπόριο, οικονομία)», αναφέρουν χαρακτηριστικά.