Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου - Φωταγωγείται στα κίτρινα ο Λευκός Πύργος

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος«Λάμψη», αναλαμβάνει τη φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου με κίτρινο χρώμα.

Στο χρώμα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου πρόκειται να φωταγωγηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος«Λάμψη», αναλαμβάνει τη φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου με κίτρινο χρώμα, ώστε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος και να διαδοθεί ακόμα πιο πολύ το ηχηρό μήνυμα του συλλόγου: «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας … μπορεί να ιαθεί!».

Ο σύλλογος Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από νεοπλασματική ασθένεια και βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της καθώς και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών, επαγγελματιών και φορέων. Η Λάμψη παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική στήριξη στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, ενώ αξιοποιεί πάντα με το βέλτιστο τρόπο δωρεές και χορηγίες. Σημαντικότερο μέχρι στιγμής έργο της είναι η πλήρης ανακατασκευή, αναδιαμόρφωση και επέκταση του παιδοογκολογικού τμήματος της Β’ Παιδιατρικής του Γ.Π.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, έπειτα από μια μεγάλη δωρεά, ενώ αντίστοιχο έργο πραγματοποίησε στην παιδοογκολογική πτέρυγα του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου, ως φορέας υλοποίησης. Παράλληλα, η Λάμψη φροντίζει για τη ενημέρωση της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και αγωνίζεται για την απομυθοποίηση και τη άρση κοινωνικών προκαταλήψεων γύρω από την νόσο.

H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO). Κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο προσβάλλονται από διάφορες μορφές καρκίνου. Στη χώρα μας περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 80% των περιπτώσεων … μπορούν να ιαθούν.