Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικά κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Οι εξαιρέσεις

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική αργία του Αγίου Πνεύματος καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικούς τόπους - Η ανακοίνωση της ΠΚΜ.

Υποχρεωτικά κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, Αγίου Πνεύματος, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ακόμη τα καταστήματα τα οποία θα εξαιρεθούν από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι στο με αριθμό ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022 δημοσιεύθηκε με αριθμό Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, με την οποία ορίστηκε η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπική αργία για τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται οι εξαιρέσεις:

α) Για τα καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικούς τόπους τα οποία με διοικητική πράξη εργάζονται κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), καθώς και

β) Οι περιλαμβανόμενες στα άρθρα 7 και 9 του Β.Δ.748/1966 όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του αρ.63 του Ν.4808/2021 εξακολουθούν να ισχύουν.

Παράλληλα, μέρος των μεγάλων σουπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτά σήμερα με ωράριο από τις 08:00 έως τις 21:00. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις τράπεζες καθώς έχει καθιερωθεί η τραπεζική αργία και θα είναι κλειστές.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εποπτεύσουν την αγορά για την τήρηση της νομιμότητας της τοπικής αργίας του Αγίου Πνεύματος.