Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος πολλοί έχουν την απορία αν είναι αργία ή όχι. Τι διευκρινίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε διευκρινίσεις προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με το εάν ισχύει ή όχι η αργία  ανήμερα του Αγίου Πνεύματος που φέτος είναι στις 21 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3996/2011 ΦΕΚ Α’ 170), καταργήθηκε το άρθρο 15 του Ν.2639/1998 και δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα των Περιφερειαρχών για να ορίσουν ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Παράλληλα αναφέρεται πως πάγια θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να οριστεί ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα τονίζεται ότι Παραμένει σταθερό το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση όλων των ζητημάτων αναφορικά με την θεσμοθέτηση ή μη της αργίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.

-Ειδικά για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, υπάρχει παλαιότερη απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ.22/19777/10-05-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ